ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Otázka

Testování léků na lidech

25. duben 2012

Dobrý den, chtěla bych se účastnit testování léků na lidech. Prosila bych o nějaké informace - která nemocnice s tím zabívá, kam bych se měla dostavit atd. .. Děkuji za odpověď Mikolášková Pavla

Dobrý den,
tato služba je určena k dotazování veřejnosti a na dotazy odpovídají odborníci (lékaři a farmaceuti) z pohledu své odbornosti. Dotazy pro SÚKL prosím zasílejte prostřednictvím formuláře pro zasílání dotazů pracovníkům SÚKL, který je také dostupný na Informačním portále https://www.olecich.cz/zeptejte-se. Děkuji.

Státní ústav pro kontrolu léčiv neprovádí žádná klinická hodnocení ani nezařazuje účastníky do probíhajících studií, ze zákona je odpovědným orgánem pro jejich schvalování a provádění dohledu nad jejich průběhem. Bližší informace o klinických studiích nejdete na stránkách Informačního portálu pro veřejnost https://www.olecich.cz/encyklopedie.
Účastníky - zdravé dobrovolníky - zařazují do klinické studie farmaceutické společnosti nebo zdravotnická zařízení, které studii provádějí. Na webových stránkách SÚKL najdete přehled probíhajících klinických hodnocení.
V databázi klinických hodnocení https://www.olecich.cz/modules/evaluation/ najdete základní informace o prováděné studii. Probíhající studie se zdravými dobrovolníky najdete po zakliknutí Zdraví dobrovolníci.

S pozdravem
Jitka Židlická

 

Klinické studie