ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Otázka

Intalis Tadalafil

25. březen 2013

Dobrý den uvažuji o koupi medikamentu Intalis Tadalafil (léčba erektilní dysfunkce). Chci se proto zeptat zda-li je tento produkt legální, rád bych si pořídil více tablet a podělil se s přáteli. Děkuji za odpověď.

Dobrý den,

v ČR není Vámi uvedený přípravek registrován, viz databáze léčivých přípravků: https://www.olecich.cz/modules/medication/.

Jsou zde však registrovány jiné léčivé přípravky s účinnou látkou tadalafil, ale jejich výdej je vázán výhradně na lékařský předpis. Užívání tedy musí být doporučeno lékařem a vlastní léčba probíhá pod jeho dohledem. V případě, že naleznete nabídku léku na předpis na internetu, jedná se o nabídku nelegální a lék je s největší pravděpodobností padělaný.

Nákup léčivých přípravků prostřednictvím internetu (zásilkový výdej) ze zahraničí může dle zákona č. 378/2007
Sb., o léčivech provádět pouze osoba oprávněná k výdeji léčivých přípravků v členském státě EU. Předmětem zásilkového výdeje mohou být pouze léčivé přípravky registrované v ČR či jiném členském státě EU, z něhož je výdej uskutečňován, a jejich výdej v ČR není vázán na lékařský předpis. Zásilkový výdej léčiv ze třetích zemí do ČR není povolen.

Státní ústav pro kontrolu léčiv varuje před nákupem léčivých přípravků přes internet, tj. mimo legální distribuční síť. Prostřednictvím internetových stránek (kdy se nejedná o povolený internetový prodej schválené, tzv.
kamenné lékárny) jsou nabízeny padělky a nelegální přípravky, viz https://www.nebezpecneleky.cz/.

Při zakoupení léčivého přípravku tímto způsobem existuje velké riziko, protože se může jednat např. o padělek, o přípravek znehodnocený špatným skladováním, v případě léků vázaných na lékařský předpis může použitím bez kontroly lékařem dojít i k vážnému poškození zdraví.

S pozdravem

Mgr. Lucie Šustková

 

 

 

Klinické studie