ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Botox, inj.plv.sol.

Typ padělek
Podnět
Datum vyřízení 11. duben 2016
Indikační skupina

Deklarovaný obsah

Podrobnosti

Irská regulační autorita informuje o výskytu padělku léčivého přípravku Botox, inj. plv. sol., šarže č. C3304C3.

Padělaný léčivý přípravek byl zachycen na území Tchaj-wanu. Číslo šarže padělaného balení odpovídá originálnímu číslu šarže výrobce. Originální šarže byla určena pro trh Turecka, Saúdské Arábie a Vietnamu.

Padělaná balení vykazovala následující odlišnosti od originálního léčivého přípravku:
Doba použitelnosti originálního balení je 01/2016 a doba použitelnosti uvedená na vnějším obalu padělaného balení je 01/2018.
Síla originální šarže je 100U, síla uvedená na obalu padělaného balení je 150U.

V České republice je léčivý přípravek Botox, idr.+ ims. inj. plv. sol. 1x100SU registrován národní procedurou. Dle vyjádření zástupce držitele rozhodnutí o registraci, společnosti Allergan Pharmaceuticals Ireland, nebyla dotčená šarže uvedena na trh v České republice. Souběžný dovoz u léčivého přípravku Botox, idr.+ ims. inj. plv. sol. 1x100SU není povolen. Předmětná šarže nebyla identifikována v pravidelných hlášeních dodávek distribuovaných léčivých přípravků.

Léčivý přípravek Botox, idr.+ ims. inj. plv. sol. 1x100SU, je přípravek uvolňující svaly a je indikován k léčbě různých stavů (neurologické poruchy, dysfunkce močového měchýře a poruchy kůže a podkoží).

Další informace

  • Padělané a nelegální přípravky představují závažnou hrozbu pro lidské zdraví.
  • U padělků a nelegálních přípravků není možné hovořit o účinnosti, kvalitě a hlavně bezpečnosti.
  • Každý, kdo nakupuje léky pomocí nelegálních nabídek, se vystavuje riziku poškození vlastního zdraví a stává se možnou obětí.

Odkazy

Informace o správném nakupování léků a doplňků stravy na Internetu naleznete na https://www.nebezpecneleky.cz/nakup-na-internetu.

Co dělat v případě podezření na nelegální nabídku léku?

« Zpět

Klinické studie