Otázka

Otěhotnění po antibiotikách

1. srpen 2011

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, jestli je nějak pro budoucí plod nebezpečné otěhotnět po dobrání antibiotik s látkou klaritromycin kvůli léčbě angíny a případně v jakém časovém horizontu by se mělo počkat. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den,
nemusíte se obávat - po zaléčení angíny a dobrání antibiotik můžete otěhotnět prakticky ihned, biologický poločas eliminace klaritromycinu je cca 12hod.

MUDr. Michael Fanta, PhD.

Léky

Lékárny

Očkování

Klinické studie