ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Otázka

vyhřezlá ploténka

9. listopad 2013

Dobrý den bylo mi diagnostikovano dorsalní cirkul protruze disku L4/5 s drobnou ascend.hernií paramed. vlevo,imprese ventr. plochy dur.vaku,dor. mediální descen.HD L5/S1 s těsným vztahem k odstupu S1 bilat.A byla mi doporučena hospitalizace na neurol.oddělení s analgetizaci,epidurálním obstřikem.Mám dotaz zda by nebyla vhodnější operace,mám z toho epiduralního obstřiku obavy.Děkuji za Vaši odpověď Bednářová

Vážená paní,

pokud se týká vašeho nálezu na páteři, tak je jistě obtěžující, ale nevím, nakolik vám to vadí v každodenním životě. Operace páteře je velký zákrok a doporučuje se většinou pacientům, pokud konzervativní formy léčby nejsou účinné, nebo nejsou dostatečně účinné. Každá operace vyřadí pacienta na určitou dobu z normálního života.
Obstřik s utišujícím prostředkem je podstatně šetrnější výkon a může potíže odstranit. Rozhodně je méně zatěžující a méně bolestivý než je operační postup. Doporučuji se svěřit neurologovi a podstoupit léčbu obstřiky a pokud bude lékařem operace indikována, pak ji podstoupit v pozdější době.

MUDr. Stanislav Konštacký, CSc.

Klinické studie