ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Otázka

Imazol plus a Imazol krémpasta

28. červenec 2013

Poraďte mi prosím jestli je účinnější Imazol plus než Imazol krémpasta. Děkuji.

Dobrý den,

nelze říct, který z přípravků je účinnější, každý z nich se používá na jiný stav postižení pokožky. Imazol plus obsahuje 2 účinné látky a je proto vhodný spíše na smíšené infekce kůže (často v oblasti mezi prsty a v oblastech, kde dochází k výraznějšímu tření kůže navzájem – v tříslech, v podpaží, pod prsy..). Má tedy širší spektrum účinku, působí na infekce způsobené houbami (kvasinkami, plísněmi a dalšími typy) i některými typy bakterií. Používá se obvykle u stavů, kdy je pokožka postižená plísní prosáklejší tekutinou, se zápachem (je způsoben bakteriemi) a často s bodavou či píchavou bolestí. Často je pokožka v oblasti plísňové infekce rozpraskaná se zánětllivým ložiskem.

Imazol krémpasta obsahuje jen protiplísňovou složku, ale má speciální masťový základ, který má vysušující efekt, vytvoří bílý povlak na kůži, je vhodný na větší plochy mokvající pokožky, zvláště u tzv. plenkové dermatitidy (opruzeniny pod plenkami dětí i dospělých), používá se též v oblasti meziprstí atd..

Myslím, že pro laika není zcela jednoduché odhadnout, zda je infekce smíšeného charakteru nebo pouze plísňová, pokud již nemá zkušenosti. Doporučuji poradit se s lékařem a zvolit vhodný přípravek.

Pěkný den,
Mgr. Lada Mrázková

Klinické studie