ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Clexane 4000 anti-Xa IU/0,4 ml

Typ padělek
Podnět
Datum vyřízení 7. prosinec 2016
Indikační skupina

Deklarovaný obsah

Podrobnosti

Německá regulační autorita informuje o záchytu několika balení léčivého přípravku Clexane 4000 anti-Xa IU/0,4 ml, číslo šarže 5CM47J, datum použitelnosti do 10/2018 podezřelých z padělání. Balení podezřelá z padělání byla v řecké jazykové verzi.

Německý paralelní dovozce nalezl v balení léčivého přípravku Clexane 4000 anti-Xa IU/0,4 ml, pocházejícího od řeckého distributora předplněné injekční stříkačky léčivého přípravku Clexane 6000 ani-Xa IU/0.6ml, číslo šarže 3CH11C, doba použitelnosti 05/2016, tedy odlišné síly, čísla šarže a data exspirace.

Léčivý přípravek Clexane, inj. sol. isp., je v České republice registrován národním postupem a používá se k léčbě krevních sraženin, které se již vytvořily v krvi, či k zabránění jejich tvorby.

Dle vyjádření držitele rozhodnutí o registraci léčivého přípravku Clexane, inj. sol. isp., společnosti sanofi-aventis, s.r.o., Praha, nebyly uvedené šarže dodány na trh v ČR. Tyto šarže nebyly identifikovány v pravidelných hlášeních dodávek distribuovaných léčivých přípravků.

Další informace

  • Padělané a nelegální přípravky představují závažnou hrozbu pro lidské zdraví.
  • U padělků a nelegálních přípravků není možné hovořit o účinnosti, kvalitě a hlavně bezpečnosti.
  • Každý, kdo nakupuje léky pomocí nelegálních nabídek, se vystavuje riziku poškození vlastního zdraví a stává se možnou obětí.

Odkazy

Informace o správném nakupování léků a doplňků stravy na Internetu naleznete na https://www.nebezpecneleky.cz/nakup-na-internetu.

Co dělat v případě podezření na nelegální nabídku léku?

« Zpět

Klinické studie