ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Dolex Forte

Typ padělek
Podnět
Datum vyřízení 7. prosinec 2016
Indikační skupina

Deklarovaný obsah

Podrobnosti

Padělaný léčivý přípravek byl zachycen na území Kolumbie. Čísla šarží sekundárního a primárního obalu se liší. Označení čísla šarže na sekundárním obalu padělaného balení odpovídá originálnímu číslu šarže výrobce A72D. Doba použitelnosti uvedená na padělaném balení je 10/2018, správná doba použitelnosti originálního balení je 03/2018.

Označení čísla šarže na primárním obalu padělaného balení odpovídá originálnímu číslu šarže 130531. Doba použitelnosti uvedená na padělaném balení je 10/2018, správná doba použitelnosti originálního balení je 03/2017. Originální šarže byly určeny pro trh Kolumbie.

Další informace

Léčivý přípravek Dolex Forte je v České republice registrován národní procedurou pod názvem Panadol Extra. Předmětné šarže nebyly identifikovány v pravidelných hlášeních dodávek distribuovaných léčivých přípravků. Držitel rozhodnutí o registraci léčivého přípravku potvrdil, že uvedené šarže nebyly dovezeny do České republiky. 

  • Padělané a nelegální přípravky představují závažnou hrozbu pro lidské zdraví.
  • U padělků a nelegálních přípravků není možné hovořit o účinnosti, kvalitě a hlavně bezpečnosti.
  • Každý, kdo nakupuje léky pomocí nelegálních nabídek, se vystavuje riziku poškození vlastního zdraví a stává se možnou obětí.

Odkazy

Informace o správném nakupování léků a doplňků stravy na Internetu naleznete na https://www.nebezpecneleky.cz/nakup-na-internetu.


« Zpět

Klinické studie