ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

REUMOFAN PLUS, REUMOFAN PLUS PREMIUM

Typ nelegální přípravek
Podnět
Datum vyřízení 16. říjen 2012
Indikační skupina Analgetikum

Deklarovaný obsah

Nebízeno jako přírodní doplňky stravy. Laboratorní analýzy však potvrdily přítomnost látky diclofenac sodium a methocarbomal - obě látky se mohou v USA používat pouze v registrovaných lécích dostupných výhradně na základě lékařského předpisu.

Podrobnosti

Americká léková agentura (FDA) v souvislosti s užíváním těchto přípravků obdržela řadu hlášení závažných nežádoucích účinků, mezi které patřilo např. krvácení, mrtvice a dokonce i úmrtí.

Další informace

Přípravek se vyskytuje v USA a Velké Británii, může být součástí internetových nabídek. V ČR tento přípravek není schválen dle platné legislativy a jeho nabízení je v ČR nelegální. Není možné zaručit jeho kvalitu, účinnost a bezpečnost a jeho užívání tak může způsobit vážná zdravotní rizika.

  • Padělané a nelegální přípravky představují závažnou hrozbu pro lidské zdraví.
  • U padělků a nelegálních přípravků není možné hovořit o účinnosti, kvalitě a hlavně bezpečnosti.
  • Každý, kdo nakupuje léky pomocí nelegálních nabídek, se vystavuje riziku´poškození vlastního zdraví a stává se možnou obětí.

Odkazy

https://www.mhra.gov.uk/Safetyinformation/Generalsafetyinformationandadvice/Herbalmedicines/Herbalsafetyupdates/Allherbalsafetyupdates/CON194698

Informace o správném nakupování léků a doplňků stravy na Internetu naleznete na https://www.nebezpecneleky.cz/nakup-na-internetu.

Kam se obrátit v případě problému s doplňkem stravy?

« Zpět

Klinické studie