ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Sovaldi, 400mg tbl. flm. 28

Typ padělek
Podnět
Datum vyřízení 18. září 2017
Indikační skupina

Deklarovaný obsah

Podrobnosti

SÚKL obdržel od německé regulační autority informaci o výskytu padělku léčivého přípravku Sovaldi, 400mg tbl. flm. 28, číslo šarže VVDXD, s dobou použitelnosti 01/2019. Padělaná balení byla identifikována v lékárně v Německu. Číslo šarže odpovídá originálnímu číslu šarže výrobce.

Léčivý přípravek Sovaldi, 400mg tbl flm 28, je v ČR registrován centralizovaným postupem společenství a je indikován k léčbě chronické hepatitidy C u dospělých.

Zástupce držitele rozhodnutí o registraci, společnosti Gilead Sciences International Ltd, Abington, Cambridge, Anglie potvrdil, že uvedená šarže předmětného léčivého přípravku nebyla dodána do České republiky, šarže nebyla identifikována ani v pravidelných hlášeních distribuovaných léčivých přípravků v ČR.

Další informace

  • Padělané a nelegální přípravky představují závažnou hrozbu pro lidské zdraví.
  • U padělků a nelegálních přípravků není možné hovořit o účinnosti, kvalitě a hlavně bezpečnosti.
  • Každý, kdo nakupuje léky pomocí nelegálních nabídek, se vystavuje riziku poškození vlastního zdraví a stává se možnou obětí.

Odkazy

Informace o správném nakupování léků a doplňků stravy na Internetu naleznete na https://www.nebezpecneleky.cz/nakup-na-internetu.

Co dělat v případě podezření na nelegální nabídku léku?

« Zpět

Klinické studie